9.11.2012 - Bílý tým - Černý tým 9:10 (3:2, 2:2, 3:4, 1:2)

Téměř stoprocentní účast (21 hráčů) předurčovala zápas ve svižném tempu. Po druhé nás posílil Marek Kožusznik. Zdá se také, že se Martin MikešMichal Gąsior brzy zařadí do našeho týmu.
Do první čtvrtiny vstoupili úspěšněji černí, kteří se ujali vedení díky samostatné akci Filipa Jungy - 0:1. Bílí dokázali hned z následné akce kontrovat. Zatlačili černé do obrany, kombinací vyšachovali obránce a před bránou volný Marek Kožusznik si se situací bez problému poradil - 1:1. V 11. minutě brankář bílých Daniel Fukala rychle rozehrál skákavý míček na Ondřeje Kuse, který se se štěstím míčku zmocnil a ze vzduchu trefil horní růžek brány - 2:1. Hned na to Stanislav Michalec Kuse napodobil a z otočky trefil také růžek - 3:1. O minutu později černí po pěkné akci Jiřího Wawrzyka snížili. Jeho přesnou přihrávku přes celou šíři hřiště zužitkoval Junga - 3:2.
Druhá čtvrtina pokračovala ve vysokém tempu. Ve 25. minutě Adam Nalewajka prudkou přihrávkou z obrany oslovil Adama Gabzdyla a ten nezaváhal a srovnal na 3:3. Bílí pak dvakrát udeřili. Nejprve ve 31. minutě Kus uvolnil nabíhajícího Michalce, který využil mezery v obraně a krásným blafákem nedal Tomaszi Chorzempovi šanci - 4:3. Ve 33. minutě přišla obrovská chyba obránce černých, který namazal číhajícímu Tomáši Neuwirthovi. Ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou na volného Mikeše a bylo to 5:3. Snížení zařídil půl minuty před koncem čtvrtiny Nalewajka, který zavezl míček z obrany až za bránu bílých a našel zpoza brány Radomíra Byrtuse. Jeho střela sice cíl nezasáhla, ale následná Nalewajkova dorážka, s přispěním tečujícího Marka Wróbla, už ano - 5:4.
Ve třetí čtvrtině se s brankami roztrhl pytel. Nejprve ve 45. minutě černí, po nádherné akci JungyGabzdylem, vyrovnali na 5:5. Následně skóre otočili. V 50. minutě Gąsior nahrával na nabíhajícího Wróbla, který pohotovou střelou po zemi k tyčce dokonal obrat v utkání - 5:6. Bílí se nevzdávali a po zásluze se radovali z vyrovnání po zásahu Neuwirtha - 53. minuta a 6:6. Za minutu černí opět vedli. Byrtus po samostatné akci zavěsil - 6:7. Bílí jsou bojovníci a umí využit nabídnuté šance. O nerozhodný stav se zasloužil Mikeš, který se po závaru před bránou nádherně trefil pod horní tyčku - 7:7. Přetahovaná o vedení pokračovala. Po faulu na pronikajícího Gabzdyla se rozehrávala standardní situace. Wawrzyk na nic nečekal a trefil mezeru ve špatně postavené resp. nepostavené zdi - 7:8. Bílí se ale nevzdali a znova srovnali. Dvě vteřiny před sirénou se prosadil opět Mikeš - 8:8.
V poslední čtvrtině už tolik branek nepadalo. Tempo sice bylo pořád vysoké, ale tentokrát se činili brankáři. Skóre se hýbalo až v 68. minutě. Gabzdyl vystřelil nepřesně, ale za bránou si vzal míček Byrtus, který se protlačil před bránu a pod padajícím brankářem popáté poslal do vedení černé - 8:9. V 76. minutě míček poletoval v obranném pásmu černých od hokejky k hokejce. Nepřehlednou akci nedokázal nikdo zakončit (bílí) ani přerušit (černí). O slovo se tak přihlásil Mikeš, který svým čtvrtým gólem v utkání situaci vyřešil a srovnal na 9:9. Když se zdálo, že zápas skončí remízou, získal na půli míček Junga, rychle se prokličkoval před bránu a technickou střelou necelou minutu před koncem potvrdil pozici nejlepšího střelce a utkání rozhodl - 9:10.
Zápas tak skončil vítězstvím černých, ale slušela by mu i remíza. Za předvedený výkon zaslouží pochvalu všichni. Agresivita v některých soubojích sice byla místy za pomyslnou hranicí, ale nutno dodat, že z obou stran.

Statistika zápasu:
03:10 - Junga Filip (bez asistence) - 0:1
04:08 - Kožusznik Marek (Mikeš Martin) - 1:1
10:30 - Kus Ondřej (Fukala Daniel) - 2:1
11:10 - Michalec Stanislav (Mikeš Martin) - 3:1
12:14 - Junga Filip (Wawrzyk Jiří) - 3:2
24:45 - Gabzdyl Adam (Nalewajka Adam) - 3:3
30:30 - Michalec Stanislav (Kus Ondřej) - 4:3
32:20 - Mikeš Martin (Neuwirth Tomáš) - 5:3
39:30 - Wróbel Martin (Nalewajka Adam) - 5:4
44:10 - Gabzdyl Adam (Junga Filip) - 5:5
49:10 - Wróbel Marek (Gąsior Michal) - 5:6
52:39 - Neuwirth Tomáš (Michalec Stanislav) - 6:6
53:38 - Byrtus Radomír (bez asistence) - 6:7
56:00 - Mikeš Martin (Neuwirth Tomáš) - 7:7
57:17 - Wawrzyk Jiří (bez asistence) - 7:8
59:58 - Mikeš Martin (Neuwirth Tomáš) - 8:8
67:20 - Byrtus Radomír (Gabzdyl Adam) - 8:9
75:12 - Mikeš Martin (bez asistence) - 9:9
79:12 - Junga Filip (bez asistence) - 9:10

Bílý tým:
Daniel Fukala (B) - Michal Kozieł (O), Aleš Daněk (O) - Richard Wagner (O), Marek Kožusznik (O) - Stanislav Michalec (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Ondřej Kus (Ú) - Pavel Blus (Ú), Martin Mikeš (Ú)

Černý tým:
Tomasz Chorzempa (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Tomáš Jelen (O), Lech Ćmok (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Adam Gabzdyl (Ú), Radomír Byrtus (Ú)