5.5.2013 - HFL - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 3:1 (2:1, 1:0)

Druhý zápas dne i HFL nás čekal v zápětí. Soupeřem nám byl Sokol Petřvald - náš nejčastější sok.

Soupeř se do nás zakousl se vší vervou, hrál o poznání agresivněji, než ostravští. My jsme si ale s touto hrou poradili a šli jsme do vedení. Kombinační akci zakončil v 5. minutě gólovou střelou Michal Gąsior po nahrávce Stanislava Michalce. Petřvald se nevzdával a dál hrozil, ale jeho střely končily na vynikajícím Danielu Fukalovi. Hosté se neprosadili ani při vyloučení Jiřího Wawrzyka, naopak sám Wawrzyk po opuštění trestné lavice přidal druhou branku (16. minuta). O uklidňující náskok jsme přišli pár sekund před koncem poločasu, kdy jsme neuhlídali hostujícího útočníka - 2:1.

Ve druhém dějství jsme chtěli udržet koncentraci, pozorně bránit a v útoku čekat na soupeřovy chyby. Jedna přišla při rozehrávce našeho gólmana. Útočník Sokola byl příliš agresivní a vyfasoval za to trest na dvě minuty. Přesilovku využili nahrávající Filip Junga a skórující Marek Wróbel - 3:1. Do konce zápasu už branka nepadla a tak jsme získali další dva body do tabulky.

Stínem utkání bylo obnovené zranění Jiřího Wawrzyka v horní části těla. Bohužel diagnóza zní až příliš krutě - měsíc mimo hru. Přejeme Jirkovi brzké uzdravení.

 

Statistika zápasu:
04:18 - Gąsior Michal (Michalec Stanislav) - 1:0
15:48 - Wawrzyk Jiří (bez asistence) - 2:0
19:52 - Sokol Petřvald - 2:1
26:06 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 3:1

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Michal Kozieł (O), Pavel Blus (O) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O)

Michal Gąsior (Ú), Ondřej Kus (Ú), Stanislav Michalec (Ú) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)