4.5.2014 - HFL - Florbal Stonava - Bazinga Ostrava 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Druhý zápis napsal kapitán týmu Adam Nalewajka.

 

Díky drtivému vítězství proti Vratimovu, který jsme dosud neporazili, nám jonťák s pěnou chutnal o to víc. Navíc to nebyl jediný mač naší squadry giallo v dnešním dni. Dalším soupeřem byla Bazinga Ostrava - celek, který s námi naopak ještě nevyhrál. Tož, podaří se nám udržet neporazitelnost? Musí!

Zahajovací sestava - letka Filo-Dovica-Kožo. A obrana? Náš elitní obránce St. Louis pustil na zahájení druhou formaci - Wróbel zwei a . Jak začít takový zápas? Přece gólem! Forčeking Bazingy, tak jsem to nahodil po mantinelu do předu na Fila, sice se tam motal obránce soupeře, ale Filo ví jak to chodí s mými přihrávkami a dostal nás do vedení! Paráda. Uklidnění, ale hecování k dalšímu průběhu. Minule nás Bazinga v podstatě nechala hrát, teď napadali a hráli více fyzicky. Druhý gól jsme dali až ve druhé části - brejk - Gąsior na Lokiho a ten - fik ho tam. Za chvílí Kožo a už jsem věřil, že nás nedají. Fukič přece nepustí tří góly. Ne. Neexistuje. Vůbec. Ale bojovat musíme dál! Na střídačce převládalo zjištění, že to máme držet vzadu a nepouštět se zbytečně do předu. Jenže oni nás pak zatlačí a bude to nebezpečné... No a přišlo snížení... Nedokázali jsme vyhodit a oni to nějak dotlačili do brány. Moc se mi ta taktika nezdála: Budeme to šolichat u naší brány a chyby přijdou, s nimi góly a bude drama. Lepší to je držet u nich a nedat jim šanci ke gólům, ne? Naštěstí jsme to udrželi. Ve třetí části Martin přidal čtvrtý kousek, ale pak se zase prosadil soupeř. 4 minuty do konce... A my furt držíme míček u naší brány... Bazinga pak hrála bez brankáře, ale to jim nepomohlo. Naopak Filo si vzál míček, přiletěl k bráně, tam se mu to zdálo příliš snadné, tak se netrefil, doběhl si míček za bránou, vyběhl před ní a pak to teda doručil do brány :D Pro diváky, ne? :D

Super! Na úvod 2 vítězství! Dobrý vstup do ligy. Pochvala pro všechny hráče, makali jsme, dávali góly, dobře bránili. Výkon hodný Florbalu Stonava. Další jonťák chutnal ještě víc. Teď se v klidu podívám na další zápasy (s jonťákem po ruce).

# 21

 

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 


Statistika zápasu:
00:33 - Junga Filip (Nalewajka Adam) - 1:0
14:39 - Gabzdyl Adam (Gąsior Michal) - 2:0
16:35 - Kožusznik Marek (Dovica Marek) - 3:0
18:18 - Bazinga Ostrava - 3:1
31:43 - Wróbel Martin (Dovica Marek) - 4:1
32:10 - Bazinga Ostrava - 4:2
35:03 - Junga Filip (bez asistence) - 5:2

Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Daniel Kaminski (O) - Adam Nalewajka (O), Martin Wróbel (O)

Filip Junga (Ú), Marek Dovica (Ú), Marek Kožusznik (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)