30.3.2013 - Florbal Stonava - Orlovští ležáci 9:4 (4:1, 2:1, 1:0, 2:2)

Po dvou týdnech jsme opět hráli přátelské utkání. Naše pozvání přijali Orlovští ležáci. Sestava bohužel nebyla kompletní, protože bez udání důvodu nedorazil Radomír Byrtus. Původně jsme měli hrát 3x20 minut, ale po odehrání tohoto času jsme si přidali další dvacetiminutovku.

Do utkání jsme šli s respektem k soupeři, který hraje 6. ligu ČFBU, přesto jsme se radovali z vedení jako první. Ve 4. minutě Michal Gąsior skóroval po přihrávce Pavla Bluse. Soupeř srovnal v 7. minutě. Nerozhodný stav vydržel do 9. minuty. Aktivní Gąsior získal na půli míček, našel si ideální střeleckou pozici a dal nám zase vedení - 2:1. Neuběhlo ani půl minuty a naše vedení zvýšil Jiří Wawrzyk, který dorazil Kusovu střelu - 3:1. Ve 13. minutě bylo ještě veseleji. Michal Kozieł nahodil míček z poloviny vlastního obranného pásma, Marek Wróbel důrazem zabránil v zásahu jak obránci, tak brankáři hostů a k překvapení všech jsme vedli 4:1!

Po první čtvrtině jsme měli trochu obavy, protože tempo bylo opravdu vysoké. Soupeř nás taky hned ztrestal. Ve 21. minutě hostující útočníci kombinovali za bránou, jejich rychlý výpad nezachytil Jiří Wawrzyk a osamocený hráč před bránou snížil na 4:2. Naštěstí hned za dvě minuty jsme tříbrankové vedení získali zpět. Díky dobrému forčekinku se míčku zmocnil Kus a pěknou střelou zvýšil na 5:2. Ve 28. minutě Kozieł na svém útočném výletu vystřelil, hostující gólman znovu míček neudržel a Stanislav Michalec už si věděl rady - 6:2.

Síly rychle ubývaly, ale bojovali jsme statečně. Góly sice ve třetí čtvrtině nepřibývaly, ale vědomi si svého náskoku jsme trpělivě čekali, co předvede soupeř. Nakonec jsme se branky přece jen dočkali. Rychlý výpad do rozhozené soupeřovy obrany podnikl Gąsior. Zbavil se obránce a naservíroval míček na zlatém podnose Adamu Gabzdylovi, který střílel do odkryté branky 7:2.

Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali již bez Jiřího Wawrzyka, který nastoupil po dlouhých 8 týdnech, a definitivně mu došly síly. Hned po dvou minutách jsme navýšili náš náskok. Daniel Fukala poslal do brejku Kuse, který sice první blafák nezakončil, ale nikým neatakován se zmocnil míčku a ještě stihl reparát - 8:2. Jenže neuběhla ani minuta a soupeř snížil. Fukala krásně vyrazil míček, jenže u toho byl první soupeř a vrátil míček do brány - 8:3. Orlová vycítila šanci na zdramatizování utkání, ale my jsme ji to nedovolili. Snížení sice přišlo - Gąsior neuhlídal náběh z druhé vlny a bylo to 8:4 (73. minuta), poslední slovo jsme však měli my. V 76. minutě vystřelil od hrazení Gabzdyl, jeho střelu šikovně tečoval Kus a stanovil tak konečné skóre na 9:4. Měli jsme sice šance i na desátou branku, ale nevyužili jsme je.

Připsali jsme si tak další vítězství po bojovném, obětavém výkonu, kdy všichni makali na 110%! Když předvedeme takový výkon i v HFL, nebudeme bez šance na úspěch. Kuriozitou je, že brankář Fukala bodoval již ve třetím utkání v řadě. Naopak stínem utkání byla neúčast Byrtuse, jehož prohřeškem se zřejmě bude zabývat i disciplinární komise stonavského klubu.

 

Statistika zápasu:
03:29 - Gąsior Michal (Blus Pavel) - 1:0
06:53 - Orlovští ležáci - 1:1
08:47 - Gąsior Michal (bez asistence) - 2:1
09:06 - Wawrzyk Jiří (Kus Ondřej) - 3:1
12:41 - Kozieł Michal (Wawrzyk Jiří) - 4:1
21:02 - Orlovští ležáci - 4:2
23:16 - Kus Ondřej (bez asistence) - 5:2
27:58 - Michalec Stanislav (Kozieł Michal) - 6:2
58:49 - Gabzdyl Adam (G
ąsior Michal) - 7:2
61:08 - Kus Ondřej (Fukala Daniel) - 8:2
61:57 - Orlovští ležáci - 8:3
72:38 - Orlovští ležáci - 8:4
75:45 - Kus Ondřej (Gabzdyl Adam) - 9:4

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Adam Nalewajka (O), Michal Kozieł (O), Pavel Blus (O)

Stanislav Michalec (Ú), Ondřej Kus (Ú), Michal Gąsior (Ú) - Adam Gabzdyl (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)

SPOKS Stonava

Stonava 459
735 34 Stonava
IČ: 22707301
info@florbalstonava.cz
Vytvořeno službou Webnode