30.11.2014 - MFL - Florbal Stonava - Ossiko Třinec 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Tentokrát se zápisu chopil náš univerzál Pavel St. Louis Blus.

Neděle večer. Stojím na autobusové zastávce, jsem tu trochu dřív, tak čekám na auto plné Stonavy. Přemýšlím nad zápasem, a říkám si, že by to dneska mohlo vyjít. Fakt si myslím, že bychom je mohli nachytat na švestkách. A koho? - No přece vítěze loňského ročníku!!! :D Už ta představa mi přijde trochu k smíchu.

Koráb přistál a hned se člověk ve vozidle dozvídá samé skvělé zprávy. Prý se brzy hraje nějaké Mistrovství Světa ve florbale, tak je kvůli tomu ligová přestávka. A je vysoce pravděpodobné, že náš dnešní soupeř Ossiko Třinec bude o nějaká velká jména posílen. Co víc si přát, aspoň si s nimi (proti nim) zahraju.

V šatně nejsme ani z daleka první, ale aspoň se k nám rychleji donesou informace, že hráčů Třince je o něco více, než nás a že mezi nimi jsou skutečně velká jména. (Píšu velká jména, protože mi nic neříkají, a tak si je nepamatuju, ale kluci v šatně se tváří, že bychom si obzvláště na ně měli dát pozor.) :D

No jo, už je skutečně po osmé, je třeba mírně rozhýbat tělo, než to vypukne. Pěkně s míčkem od jedné ke druhé straně. Bohužel jsem více nestihl, rozhodčí hvízdnul, že by se mohlo začít hrát. Asi chce brzy do hajan. Aspoň, že se stejně stihlo rozcvičit i Ossiko.

Zápas začal. Máme z nich trochu respekt, ale brzy na to přestal být čas. Dostáváme rychlý gól. No nic, zápas gólem nekončí. Teď jich ještě moc nedostat a nějaký taky dát. Vypracovali jsme si k tomu i několik šancí, střel. Škoda, že nevyšla nějaká dorážka, ale bohužel Ossiko bývá v těchto situacích o něco blíže míčkům. A rozdávají si ty přihrávky jak na běžícím pásu, ale to zpracování jim dneska dělá trochu problém. Mají však nad námi převahu. A heleme se, někdo se válí na zemi a Juris míří na trestnou lavici. Oslabení, to nebude sranda. A taky nebyla, pěkná přihrávka na hráče před bránou, který měl dost času napodruhé přehodit Dana v bráně. Holt oslabení, v něm je to vždy těžké. Konec třetiny se blížil, naše snaha vstřelit branku taky. Michal dostal krásnou nahrávku, rychle vystřelil pod horní tyč, gólman však neuvěřitelným zákrokem míček zasáhl rukou. Některé věci prostě pochopit nejde...

Druhá třetina začala a třinečtí hráči se začali více hýbat. Jejich zdánlivé přihrávky na nikoho končily opět na jejich holích, skutečně si to umí přihrát a rychle míček předat dál. Než jsme se stačili rozkoukat, šli do přečíslení, dvě rychlé přihrávky a gól v naší síti. Tři míčky v naší síti, nula v jejich. Mohlo být i hůř. :D Sice se snažíme něco vymyslet, ale soupeřovy hokejky nám v tom překáží. Kožo něco zkouší podél mantinelu. Dostal se až za bránu a před ní Janko dostal míček, kolem něj chvíli nikdo, tak šup s ním pěkně za gólmana. Nádhera! Hráči soupeře byli gólem lehce zaskočení, rychle se však oklepali a znovu začali tlačit a přihrávat si to na naší půli. To už nevydržel Juris a šel si znovu sednout na dvě minuty. Další oslabení. Nalepil jsem se na hráče, který dotíral před naší bránou a modlil se, aby Dano něco viděl. Sem tam jsem i něco zblokoval. Třinečáci si to sice pěkně dávali na modré, ale ani oni nejsou neomylní, jistota je párkrát opustila. A jednoho zaváhání využil Filo a už šel do brejku. Na druhé straně běží Kožo dostal míček a přihrává před brankáře zpátky Filovi, který míček zavěsil do brány. GÓL! A v oslabení, tomu se mi ani nechce věřit. ;) Paráda.

Poslední výměna stran. Skóre 2-3 to není vůbec zlé. Už stačí jen málo. Vidím i na ostatních, že ta touha po nějakém bodu je veliká. A Třinec si není úplně jistý v kramflecích. Hra se trochu změnila. Ossiko začalo více zabíhat, jejich přihrávky míří více na bránu, kde stačí už málo, k tomu dobře míček trefit. Hrajeme však zodpovědně a nenecháváme soupeře ani na malý okamžik osamotě. A když už se něco nepovede, tak nám to Dano v bráně jistí. ;) A hvizd rozhodčího. Juris zase nějaký trest. Vůbec nevím za co, ale říkám si, že už to bude mít aspoň i v této třetině odsezené. V tom vidím, jak pokukuje po paní zapisovatelce sedící u časomíry, dnes tam je sama... A je to jasné. (Nám všem…) Čeká nás, ale oslabení. Třinečácí opět po svém způsobu rozdávají přihrávky, na bránu z toho už tolik nejde. Dobře jsme to ubránili. Nastal čas pokusit se vyrovnat. Hra bez gólmana v šesti v našem podání. Na to jsem byl vážně zvědavý. Nějakou šanci jsme si vybudovali, ale do sítě už nic spadnout nechtělo. Ani do té naší, prázdné.

Skutečně nakonec porážka jen 2-3, pánečku.

Velká pochvala všem v tomto zápase. Předvedli jsme krásný zodpovědný výkon. Tleskám. Jeden z nejlepších zápasů, ve kterém jsem hrál. Díky.

 

Statistika zápasu:
02:49 - Ossiko Třinec - 0:1
12:48 - Ossiko Třinec - 0:2
16:04 - Ossiko Třinec - 0:3
22:51 - Ćmok Jan (Kožusznik Marek) - 1:3
26:54 - Junga Filip (Kožusznik Marek) - 2:3

Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Filip Junga (Ú), Jan Ćmok (Ú), Marek Kožusznik (Ú)