28.12.2012 - Bílý tým - Černý tým 7:11 (0:1, 2:4, 4:3, 1:3)

Hráčská kapacita byla na posledním florbalu v tomto roce zcela naplněná. Chybějící kmenové hráče doplnili jednorázoví, jmenovitě Marek Kožusznik, Daniel Betík a Marek Dovica u černých a bratři Zarembové, Michal Gąsior, Michał Kubala a David Wachtarczyk v bílém týmu. Poslední jmenovaný byl u nás poprvé.
První čtvrtina začala ve velkém tempu. Šance se střídaly na obou stranách. Ale gól padl jen jeden. Ve 14. minutě zakončil pěknou kombinaci černých střelou pod víko Filip Junga - 0:1.
Ve druhé čtvrtině už padlo více branek. Ve 23. minutě černí rychle rozehráli trestný hod, Dovica posunul míček na volného Martina Mikeše, který ve svém stylu střelou příklepem zvýšil na 0:2. Černí zvýšili na 0:3 ve 29. minutě. Dovica hledal přihrávkou před bránu Marka Wróbla, který jednou rukou dokázal míček tečovat do horní části brány. Bílí se dočkali první branky hned o minutu později. Obránce černých Vojtěch Feber zaváhal s rozehrávkou, dotírající Wachtarczyk plácl do jeho florbalky a nebohý Feber si tak dal vlastní gól - 1:3. Černí odpověděli bleskově. Kožusznik našel perfektní přihrávkou úplně volného Dovicu, který se sám u tyče většinou nemýlí (31. minuta - 1:4). Bílí opět snížili diskutabilní brankou. Rozběhnutého Jungu zastavil Gąsior na hranici pravidel. Neváhal a hned posunul míček na volného Marka Zarembu, který nezpanikařil, zpracoval si míček, zamířil a snížil na 2:4. Poslední branku čtvrtiny dali černí. Kožusznik vyřešil závar před brankou vyhozením míčku do útočného pásma, kde číhal Dovica. Ten z úniku přidal svůj druhý zásah v utkání - 2:5.
Brankový účet třetí čtvrtiny otevřel opět Dovica. Feber vystřelil z dálky, Dovica tečoval a završil tak svůj hattrick - 2:6. Ve 45. minutě Adam Nalewajka rozehrál tak nešťastně, že trefil napadajícího Kamila Zarembu do nohy, od něho se míček dostal ke Gąsiorovi a ten prostřelil gólmana - 3:6. O dvě minuty později snížil Stanislav Michalec svou patentovanou střelou. Od mantinelu poslal plachtící střelu na bránu, Tomasz Chorzempa promáchl a bylo to 4:6. Když ve 49. minutě Kubala rychlým náběhem a prudkou střelou snížil na 5:6, bylo zaděláno na drama. Jenže černí prostřídali, zklidnili hru a čekali na svou šanci. Ta přišla záhy. V 52. minutě Junga v úniku přihrával před bránu a Wróbel už po druhé v tomto zápase tečoval míček do brány - 5:7. V 55. minutě vrátil černým tříbrankové vedení Mikeš. Jeho výpad zpoza brány zakončený střelou Daniel Fukala nedokázal zastavit; míček mu propadl pod tělem do brány - 5:8. Bílí ještě snížili. V 58. minutě Kamil Zaremba prudce vystřelil, Chorzempa míček vyrazil vedle sebe. Obránce Nalewajka se snažil míček zpracovat, jenže ten se stočil a propadl mu mezi nohama. Toho využil Michalec, který míček pohotově uklidil do brány - 6:8.
Poslední čtvrtina tohoto roku už drama nepřinesla. Černí si náskok pohlídali. V 64. minutě zvýšil na 6:9 skvěle hrající Dovica, který zakončil kombinaci s Wawrzykem. Za bílé sice ještě snížil Gąsior křížnou střelou do protipohybu brankáře (7:9), ale byl to jejich poslední gól v tomto zápase. V 75. minutě povalil Marek Zaremba svého jmenovce Dovicu chvatem, za který by se nemusel stydět ani zápasník sumo. Jelikož byl Dovica v čisté gólové šanci, následovalo trestné střílení, ze kterého sám poškozený mazácky zvýšil na 7:10. Poslední slovo si vzal Wróbel, který zakončil akci Jungy - 7:11.
Tak byl zakončen maratón 42 zápasů mezi bílými a černými. Jasnou hvězdou zápasu byl Marek Dovica, který dal pět branek a na další tři nahrál. Je otázkou, zda by černí dokázali jeho bodový příděl nahradit, nebo by prohráli 3:7. Ale to už nezjistíme. Florbal pak zakončilo posezení v místní restauraci v domu PZKO, kde se také uskutečnilo slavnostní předání cen pro nejproduktivnějšího hráče, nejlepšího střelce a nejlepšího nahrávače sezony. Šťavnatá žebírka chutnala všem. Teď nezbývá než dodat: šťastný nový rok!

Statistika zápasu:
13:51 - Junga Filip (Dovica Marek) - 0:1
22:45 - Mikeš Martin (Dovica Marek) - 0:2
28:55 - Wróbel Marek (Dovica Marek) - 0:3
29:30 - Wachtarczyk David (bez asistence) - 1:3
30:10 - Dovica Marek (Kožusznik Marek) - 1:4
32:23 - Zaremba Marek (Gąsior Michal) - 2:4
39:55 - Dovica Marek (Kožusznik Marek) - 2:5
41:03 - Dovica Marek (Feber Vojtěch) - 2:6
44:32 - Gąsior Michal (Zaremba Kamil) - 3:6
47:00 - Michalec Stanislav (Zaremba Marek) - 4:6
48:13 - Kubala Michał (Michalec Stanislav) - 5:6
51:13 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 5:7
54:35 - Mikeš Martin (Kožusznik Marek) - 5:8
57:10 - Michalec Stanislav (Zaremba Marek) - 6:8
63:01 - Dovica Marek (Wawrzyk Jiří) - 6:9
64:53 - Gąsior Michal (Kus Ondřej) - 7:9
74:31 - Dovica Marek (trestné střílení) - 7:10
77:45 - Wróbel Marek (Junga Filip) - 7:11

Bílý tým:
Daniel Fukala (B) - Michal Kozieł (O), Dalibor Tůma (O) - Kamil Zaremba (O), Michał Kubala (O) - Stanislav Michalec (Ú), Ondřej Kus (Ú), Radomír Byrtus (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Marek Zaremba (Ú), David Wachtarczyk (Ú)

Černý tým:
Tomasz Chorzempa (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Marek Kožusznik (O), Daniel Betík (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Martin Mikeš (Ú) - Adam Gabzdyl (Ú), Marek Dovica (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)