27.10.2012 - Stonava Cup - Florbal Stonava - Sokol Petřvald 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Náš první zápas na II. Stonava Cupu. Petřvald byl papírovým favoritem turnaje, přece jen nás 5x porazil. Jenže v prvním zápase dostal dost tvrdý direkt v podobě prohry 3:10. My jsme navíc měli obrovskou motivaci vrátit jim porážky z letní série. Na turnaj bohužel nedorazil náš příležitostný sudí Aleš Daněk, takže jsme se museli přizpůsobit tvrdší hře soupeřů. Chyběl nám také Filip Junga. Poprvé jsme nastoupili v nových černých dresech.
Zápas začal ve svižném tempu. Naše aktivní obrana nedávala petřvaldským moc šancí. Útok se snažil, ale branka nepřicházela. K vítězství zavelel kapitán týmu Adam NalewajkaVojtěch Feber zastavil pronikajícího útočníka, Nalewajka převzal míček, na středu se zbavil dvou obránců, dostal se k brance a krásnou ranou o tyčku otevřel skóre (8. minuta - 1:0). V 11. minutě vyhrál souboj v rohu Jiří Wawrzyk, nahodil balónek před bránu, kde se nejlépe zorientoval Martin Mikeš a zvýšil na 2:0.
Ve druhé třetině jsme pokračovali v aktivní hře. Hosté si sice vytvořili pár šancí, ale náš čaroděj v bráně Daniel Fukala pro tentokrát zavřel bránu. My jsme se naopak prosadili. Ve 26. minutě Pavel Blus našel pasem Radomíra Byrtuse, který sám u tyčky branky hostů neměl problém skórovat - 3:0.
V poslední třetině jsme se snažili výsledek udržet. Obrana fungovala na výbornou a ani útok nezůstával pozadu. Ve 48. minutě našel Wawrzyk dlouhou přihrávkou Marka Wróbla, který z úniku přidal další branku - 4:0. Svou druhou branku přidal v 53. minutě Mikeš a zvýšil na 5:0 (nahrával Michal Kozieł). Do konce zápasu už gól nepadl, takže jsme mohli slavit vítězství oslazené nulou.
To, že první nulu v historii našich florbalů udržel Daniel Fukala, jistě nepřekvapí. Vítězství s nulou těší dvojnásob, protože jsme konečně pokořili našeho oblíbeného rivala. Předvedený výkon snesl superlativy jak v obraně, tak v útoku. Více takových zápasů.

Statistika zápasu:
08:15 -  Nalewajka Adam  (Feber Vojtěch) - 1:0
11:40 - Mikeš Martin (Wawrzyk Jiří) - 2:0
26:12 - Byrtus Radomír (Blus Pavel) - 3:0
47:19 - Wróbel Marek (Wawrzyk Jiří) - 4:0
52:56 - Mikeš Martin (Kozieł Michal) - 5:0

Sestava týmu:
Daniel Fukala (B)
Stanislav Michalec (O), Michal Kozieł (O) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O)
Pavel Blus (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Martin Mikeš (Ú) - Adam Gabzdyl (Ú), Marek Wróbel (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú)