21.6.2014 - Orlovská Urna - Florbal Stonava - Orlovští ležáci 2:5 (1:2, 1:3)

Prvního zápisu z turnaje se ujal Michal Gąsior.

K prvnímu zápasu Orlovské Urny jsme nastoupili v 10 hodin proti domácímu celku. Někteří ještě po pátečním náročném večeru před utkáním v šatně pospávali, ale na samotné utkání již byli připraveni. No připraveni, nevím, zda je to správné slovo, ale každopádně měli trenky, dres a boty. Hokejku pouze chvíli, než ji Juris zlomil. Ale pojďme pěkně od začátku.

Sestava k tomuto utkání, ale i do celého turnaje byla dosti improvizovaná. Hlavně co se týče rozložení obránců a útočníků, kdy do útoku se netradičně musel posunout Michal Kozieł a Danek Kopic. Útočné řady také posílil náš kolega Pavel Klega z Vratimova.

Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře. První gól do naší sítě padnul již ve druhé minutě, kdy došlo k přečíslení, a soupeř uklidil míček do pravého horního růžku. V sedmé minutě první půle hráč Orlové z poza brány našel úplně volného spoluhráče a ten již neměl problém vsítit druhou branku. Snížení na 2:1 zajistil individuální akcí Martin Wróbel. Převzal míček za svou bránou a sólem přes celé hřiště obešel všech 10 hráčů. Při střele brankáři účelně clonil Pavel Klega. Takto skončila i první půle utkání. Ve druhé půli dlouho branka nepadla. Až v čase 25:30 byl za sekání vyloučen Michal Kozieł a Orlová svou početní převahu využila. Střela pod víko a 3:1. Definitívní rozhodnutí padlo až v posledních pěti minutách. Branku na 4:1 jsme obdrželi po nešťastné teči. Minutu před koncem jsme se pokusili ještě o hru bez brankáře, ale Orlová toho využila a vsítila pátou branku. V samotném závěru před sirénou se nám přece jenom podařilo zkorigovat výsledek na konečných 2:5. Po rychlém brejku Michal Gąsior posunul míček na levou stranu a Pavel Blus překonal brankáře ke vzdálenější tyči.

Po celou dobu utkání hráči Orlové byli aktivnější a kvalitněji také kombinovali. Našim hochům však lze poděkovat za bojovnost a odhodlání.

#6

Uvedený text se nemusí shodovat s oficiálním postojem Florbalu Stonava.

 

Statistika zápasu:
01:48 - Orlovští ležáci - 0:1
06:59 - Orlovští ležáci - 0:2
09:57 - Wróbel Martin (bez asistence) - 1:2
26:38 - Orlovští ležáci - 1:3
27:15 - Orlovští ležáci - 1:4
28:18 - Orlovští ležáci - 1:5
29:55 - Blus Pavel (Gąsior Michal) - 2:5

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Lech Ćmok (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Daniel Kopic (Ú), Michal Kozieł (Ú), Pavel Klega (Ú)