21.12.2014 - MFL - Florbal Stonava - Goralia Team 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Další zraněný se chopil zápisu z utkání. Tentokrát Filip Junga:

Po prohře z minulého týdne s 3D TEAM se stonavští borci velmi rychle oklepali a už kolem středy se prostřednictvím mailů hecovali na další zápas. Tentokrát se Florbal Stonava utká s historicky silnou Goralií, která by však tuto sezonu podle tabulkových výsledků měla být vyrovnaným soupeřem. Před zápasem se tým usadil v zelené šatně č. 8 bez indisponovaného Wawrzyka a kulhavého Jungy. Před samotným zápasem proběhla tradiční diskuse, kdo za koho střídá, kteří hráči protivníka jsou nebezpeční a jak je to jednoduché si přihrát.

Začalo první dějství a hned ve 4. minutě měla Goralia výhodu standardky. Zmateného střídání hráčů Stonavy využil kapitán Goralie, který překvapil nepřipravenou obranu i Fukalu, který hráče organizoval. Goralia si svůj jednobrankový rozdíl udržela pouze 4 minuty. V 8. minutě po přihrávce Fukaly potáhnul míč na střed Adam Gabzdyl a při střele nechyboval. Ke konci první třetiny přerušil pohlednou akci bratří Gąsiorů těsně před branou nedovoleně hráč Goralie. Trestu v podobě nařízeného TS a dvouminutové přesilovky však Stonava nebyla schopná využít.

Po nedůsledné rozehrávce Stonavských beků padl v 5. minutě gól do Stonavské branky, naštěstí sudí gól neuznali z důvodu hry vysokou holí. Byl to však impulz pro celý tým k důslednější hře a lepší koncentraci. V sedmé minutě po dlouhé rozehrávce Martyho, potáhnul Jura míč po levém mantinelu a zadovkou našel na středu volného bratra, který proměnil do polootevřené brány. Stonava vedla 2:1. Vedení však netrvalo dlouho a před koncem třetiny se prosadil po individuální akci a střele ze střední vzdálenosti obávány Martin Ščigiel z Goralie.

Poslední třetina se nesla v duchu poctivé obrany na obou stranách a k žádným větším šancím nedocházelo. Stonava se však opět ukázala jako „nevyspělý“ celek a pod tíhou zápasu se v 7. minutě nechal zbytečně vyloučit Janek za špatné střídání a ještě zbytečněji v 11. minutě Marty za hru v nedovolené vzdálenosti. Tuto příležitost Goralia využila a před koncem utkání se ji povedlo zápas otočit na 2:3.

Pohledem z lavičky hodnotím herní výkon stonavských kladně. Během zápasu svého soupeře často přehrávali. Utkáni prohráli díky špatným návykům z pátečních tréninků, kdy se hraje bez respektování pravidel, nestřídá se pravidelně, standardky se zahrávají bez přemýšlení…

 

Statistika zápasu:
03:18 - Goralia Team - 0:1
07:41 - Gabzdyl Adam (Fukala Daniel) - 1:1
21:40 - Gąsior Michal (Gąsior Jerzy) - 2:1
27:38 - Goralia Team - 2:2
42:08 - Goralia Team - 2:3

Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Jakub Dobrovolný (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Jan Ćmok (Ú)