17.5.2013 - Bílý tým - Černý tým 7:5 (1:2, 2:1, 3:2, 1:0)

Opět se sešla kvalitní sestava. Po předchozí absenci se vrátil do brány Daniel Fukala, plný odhodlání přidat další zářez na pažbu bílých. V bráně černých místo Tomasze Chorzempy nastoupil Jakub Kotucz. Černé ještě posílila dvojice Marek Dovica a Dominik Andruška. Bílým naopak scházel produktivní démon Michal Gąsior.

Zápasu předcházela úsměvná situace, kdy si kapitán Adam Nalewajka vzal místo dresu druhé trenky a zmeškal tak počátek utkání. Jako první se prosadil Dovica, který potrestal chybnou rozehrávku Fukaly. Hned na to vyrovnal Tomáš Neuwirth, jehož střelu srazil do brány Filip Junga. Junga chtěl svůj nešťastný zákrok odčinit a po akci Andrušky měl k tomu dobrou příležitost, kterou s přehledem proměnil (7. minuta - 1:2). Po brankově bohatém úvodu brankáři zavřeli brány.

Další gól padl ve 25. minutě. Dovica nakrátko rozehrál standardku a Junga se trefil těsně pod horní tyčku - 1:3. Bílým se nedařilo proměňovat šance. Ujal se až nenápadný útok Radomíra Byrtuse ve 32. minutě. Jeho střela se odrazila k Neuwirthovi, který příklepem trefil mezírku mezi nohama brankáře. Ve 36. minutě přišlo srovnání a opět v tom měl prsty agilní Byrtus, který zatáhl míček za bránu a zpětnou přihrávkou našel Pavla Bluse - 3:3.

Zápas jel na plné obrátky i ve třetí části a brankáři byli v permanenci. Byl to opět Byrtus, kdo zařídil vedení bílých. Nejprve ve 48. minutě přichystal palebnou pozici pro Neuwirtha, který dovršil hattrick a o dvě minuty později vybojoval míček pro Bluse. Bílí rázem vedli 5:3. Černí snížili po kontroverzní situaci. Junga nejprve zasáhl loktem Bluse a hra byla nakrátko přerušená. Než však stačil otřesený bílý borec vystřídat, Junga rozehrál akci a završil hattrick. Bílým vrátil dvoubrankové vedení Ondřej Kus, ale černí opět snížili. Krásné sólo přes celé hřiště zakončil Marek Kožusznik - 6:5.

Poslední část se hrála jen 17 minut a prim hráli brankáři. Definitivní tečku za utkáním udělal Radomír Byrtus, který potvrdil vedení bílých 7:5.

Bílí vyhráli další utkání. Hlavní zásluhu na tom měl Radomír Byrtus a také fantom Daniel Fukala. Po jeho zákrocích si černí mohli ukroutit krky, jak nevěřícně koukali, co všechno může chytit. Černým tak nepomohla ani hodně nadějná sestava.

 

Statistika zápasu:
05:20 - Dovica Marek (bez asistence) - 0:1
05:40 - Neuwirth Tomáš (Michalec Stanislav) - 1:1
06:30 - Junga Filip (Andruška Dominik) - 1:2
24:59 - Junga Filip (Dovica Marek) - 1:3
31:32 - Neuwirth Tomáš (bez asistence) - 2:3
35:05 - Blus Pavel (Byrtus Radomír) - 3:3
47:45 - Neuwirth Tomáš (Byrtus Radomír) - 4:3
49:50 - Blus Pavel (Byrtus Radomír) - 5:3
51:40 - Junga Filip (Kožusznik Marek) - 5:4
53:53 - Kus Ondřej (Filip Stanislav) - 6:4
56:16 - Kožusznik Marek (bez asistence) - 6:5
74:49 - Byrtus Radomír (Kozieł Michal) - 7:5

 

Bílý tým:

Daniel Fukala (B) - Michal Kozieł (O), Aleš Daněk (O) - Richard Wagner (O), Stanislav Filip (O) - Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Stanislav Michalec (Ú) - Pavel Blus (Ú), Radomír Byrtus (Ú)

Černý tým:

Jakub Kotucz (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Marek Kožusznik (O) - Filip Junga (Ú), Marek Wróbel (Ú), Adam Gabzdyl (Ú) - Marek Dovica (Ú), Dominik Andruška (Ú)