15.3.2015 - MFL - Florbal Stonava - Wariots Team 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Zbývají poslední dva zápasy základní části MFL a my bojujeme o 6. místo. Prvním celkem k poražení jsou Wariots. Do branky se podruhé v tomto ročníku MFL staví Honza Baláš. Tradiční rozcvička, pokřik a jdeme na ně!

Úvod patřil nám. Rychlá akce útoku bratří Sedinů a vedli jsme. Pak sice náš starý známy Lukáš Křivánek snížil (ne svou pověstnou kličkou, ale z druhé strany po zemi! - nestihl jsem ho bloknout), ale hned za chvíli nám Michal z trestňáku vrátil vedení.

Ve druhé třetině už to zase začalo - Juris 2 minuty. Warioti přesilovky umí a o tom jsme se přesvědčili. Střela beka odražena od tyčky se nedala chytat. Pak jsme si šli zase posedět - tentokrát Janko. Ale popravdě, byl to Pavlíkův faul… Toto oslabení jsme zvládli. Janko pak svoji křivdu přetavil ve vedoucí gól. Rozehrál jsem na něj míček, a i když to napoprvé netrefil, ještě stihl míček v rohu, vyběhl si a krásně zavěsil - 3:2! To nebylo vše. Pavlík také odčinil trest - získal na polovině míček, nahrál ho na střed Jurovi, kterého obrana nechala volného (asi se jim zdál Pavlík nebezpečnější, že po něm šli dva hráči), no a to Jura umí využit - 4:2.

Do třetí části jsme šli v klidu, viděli jsme, že soupeř sice bojuje, ale ve hře 5 na 5 na nás prostě nemá… Navíc Juris využil pas Jury z rohu. Jeho teč gólman chytit nemohl. Warioty to asi naštvalo či co, protože pak někteří měli rudo před očima… To jsem už musel i já řvát. Juris si pak střihl i další trest (rozhodčí to ale trochu nezvládl, protože nepotrestal jasný faul soupeře), takže jsme hráli další oslabení. A to Warioti zase potrestali. Tečovaná střela letěla mimo dosah Honzovy ruky. Více už Warioti nestihli, hráli sice bez gólmana, ale my jsme to chytře vyhazovali daleko od našeho obranného pásma.

Povinné vítězství jsme získali, emoce sice byly (hlavně na straně soupeře), ale to k tomu asi patří. V posledním zápase si to rozdáme o 6. místo s týmem Stars, který jsme ještě neporazili. Tak snad to přijde teď…

 

Statistika zápasu:
01:56 - Gąsior Jerzy (Wawrzyk Jiří) - 1:0
07:58 - Wariots Team - 1:1
09:03 - Gąsior Michal (bez asistence) - 2:1
16:08 - Wariots Team - 2:2
24:48 - Ćmok Jan (Nalewajka Adam) - 3:2
28:43 - Gąsior Jerzy (Blus Pavel) - 4:2
36:23 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Jerzy) - 5:2
42:47 - Wariots Team - 5:3

Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Jan Baláš (B)

Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O) - Andrzej Glac (O), Michal Kozieł (O)

Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Jan Ćmok (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)