15.2.2013 - Bílý tým - Černý tým 7:5 (0:0, 2:2, 2:1, 3:2)

Na dnešní trénink přišlo dost hráčů. Bílým pomohla dvojice Jakub Vrtaňa a Daniel Betík (ten jen jednu čtvrtinu), černým Marek Dovica a novic Martin Byrtus.

Utkání začalo ve svižném tempu, útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, o střely nebyla nouze, ale brankáři svými zákroky nedovolili hráčům ani jednou skórovat.

Ve druhé čtvrtině bylo vše jinak. Hned po 95 sekundách skóroval nejproduktivnější hráč sezóny Tomáš Neuwirth. Na půli získal míček a sám zakončil. O minutu později už bylo srovnáno. Rychlou kombinaci trojice Adam Nalewajka - Filip Junga - Marek Dovica zakončil posledně jmenovaný přesnou střelou. Neuběhla ani minuta a černí vedli. Tatáž trojice si úspěšnou kombinaci zopakovala a Dovica otočil skóre na 1:2. Černí měli v této pasáži mírně navrch, ale střelecky se neprosadili. Zato bílí dokázali skórovat. Ve 31. minutě Michal Kozieł nahodil míček na bránu, obránce Lech Ćmok míček nohou tečoval a ten se padáčkem snesl za bezmocného Tomasze Chorzempu - 2:2.

Třetí čtvrtinu začali opět lépe bílí. Střelu Stanislava Michalce Chorzempa vyrazil před branku, odkud ho do sítě zametl dobíhající Ondřej Kus - 3:2. Ve 44. minutě Nalewajka poslal míček do běhu Jungovi, který se zbavil obránce a srovnal na 3:3. Ve 49. minutě vyhodil Ćmok míček z předbrankového prostoru přímo na Radomíra Byrtuse, ten ho posunul na Kozieła a jeho střela znamenala vedení bílých 4:3.

Poslední čtvrtinu opět zahájil gól bílých. Špatnou rozehrávku tentokrát obstaral Vojtěch Feber, míčku se zmocnil Neuwirth, našel u tyčky volného Jakuba Vrtaňu, který míček pohodlně zasunul do brány - 5:3. V 65. minutě završil hattrick Dovica, který těžil z přesné přihrávky Jungy - 5:4. O minutu později si Bílí vzali dvoubrankové vedení zpět. Akci Kozieła zakončil Kus - 6:4. V 69. minutě přesně střílel Neuwirth a zvýšil na 7:4. V 73. minutě vykřesal jiskřičku naděje Marek Wróbel, který bekhendovým příklepem překonal Daniela Fukalu - 7:5. Touto brankou se skóre uzavřelo.

Po minulém zápase, ve kterém bílí jasně svého soupeře přestříleli, bylo toto utkání vyrovnanější. Černí měli více ze hry, ale bílí, díky kolektivnímu výkonu, dovedli utkání do vítězného konce.

 

Statistika zápasu:
21:35 - Neuwirth Tomáš (bez asistence) - 1:0
22:37 - Dovica Marek (Junga Filip) - 1:1
23:22 - Dovica Marek (Junga Filip) - 1:2
30:09 - Kozieł Michal (bez asistence) - 2:2
41:39 - Kus Ondřej (Michalec Stanislav) - 3:2
43:06 - Junga Filip (Nalewajka Adam) - 3:3
48:30 - Kozieł Michal (Byrtus Radomír) - 4:3
62:00 - Vrtaňa Jakub (Neuwirth Tomáš) - 5:3
64:24 - Dovica Marek (Junga Filip) - 5:4
65:33 - Kus Ondřej (Kozieł Michal) - 6:4
68:07 - Neuwirth Tomáš (Byrtus Radomír) - 7:4
72:18 - Wróbel Marek (Dovica Marek) - 7:5

 

Bílý tým:

Daniel Fukala (B) - Michal Kozieł (O), Pavel Blus (O), Dalibor Tůma (O) - Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Stanislav Michalec (Ú), Jakub Vrtaňa (Ú), Daniel Betík (Ú)

Černý tým:

Tomasz Chorzempa (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O) - Lech Ćmok (O), Tomáš Jelen (O) - Filip Junga (Ú), Marek Dovica (Ú), Marek Wróbel (Ú) - Martin Mikeš (Ú), Martin Byrtus (Ú)