15.11.2015 - MFL - Florbal Stonava - 3D Team 6:5 (1:1, 2:0, 3:4)

Povzbuzení první výhrou v letošní MFL jsme šli na 3D Team. Oproti vítěznému zápasu jsme udělali 2 změny. Po jednozápasové pauze se vrátil Viktor, Loki šel z beka zpátky do útoku a na beku nastoupil letos poprvé Vojta. A zde Pavlikovy dojmy:

Bojovný zápas otevřel ve čtvrté minutě soupeř. Útočník se uvolnil od mantinelu a přesnou střelou nahoru překonal vše, co mu stálo v cestě. Dlouho jsme tedy nájezdům 3D týmu neodolávali, ale o pár minut později Dano vrhl míček, tak jak to on umí, za všechny protihráče na nabíhajícího Viktora, který oklamal gólmana a zavěsil do branky.

Ve druhém dějství nás 3D tým několikrát zamkl v našem pásmu. Jejich ostřejší přístup a napadání nám dělal problémy. Fukis nás několikrát podržel vynikajícími zákroky kdejakou částí svého těla. Z tlaku 3Déčko nic nevytěžilo. Naopak jsme to byli my, kdo se radoval z gólů. Nejdříve po rychlém přečíslení se před poloprázdnou bránou ocitl Marty, kterému naservíroval gól Michal. A chvíli na to překonal gólmana i Juris. To bylo na 3Déčko asi moc. Jejich herní projev se naplnil agresivitou, drobnými potyčkami a spoustou keců.

Do poslední části hry vstoupilo 3Déčko ještě více nabuzené. Šťouchání a dohrávání soubojů přerostlo míru danou sudími a poslalo 3D týmu na trestnou lavici hned 2 hráče. Jak všichni víme, přesilovky jsou naši "silnou" stránkou. Ovšem tuto 5 na 3 se podařilo využít bleskurychle. Po rozehrávce Marty posunul míček na levé křídlo Michala a ten uviděl na protější straně volného Jurise, kterému poslal přihrávku a Juris zavěsil do horního rohu. Paráda. Ještě nám zbývalo hodně času z přesilovky 5 na 4, který jsme využili, a i tu jsme předčasně ukončili. Když Michal za bránou soupeře oloupil obránce o míček, v rychlosti jej poslal na Jerzego, který balónek zasunul mezi tyče za překvapeného gólmana. Tím jsme se dostali do krásného vedení 5:1. Ale 3D tým ještě nehodil flintu do žita a dvěma góly snížil. Nenechali jsme je v naději na dorovnání skóre dlouho, poté co střílenou Michalovu rozehrávku z rohu tečoval Jerzy do brány soupeře. Zase jsme byli v úniku o tři góly. Zápas se pomalu blížil ke svému konci, ale převaha sportovních, či nesportovních momentů soupeře konce nebrala. Dočkali jsme se ještě hry ve čtyřech na obou stranách. Zapříčiněno drzého postavení Jurisova protihráče na buly, které se snadno proměnilo v téměř-šarvátku. Následně si šli oba hlavní aktéři posedět na trestnou. Během hry ve čtyřech jsme stihli inkasovat dva rychlé góly. Nejdříve do brány spadla střela hráče, který nabíhal z druhé vlny. O chvíli později 3D tým zužitkoval přímý úder odehrávající se přímo naproti naší brány. Vedení jsme však již neztratili. A mohli jsme se radovat z vítězství 6:5.

 

Statistika zápasu:
04:05 - 3D Team - 0:1
07:56 - Kubala Viktor (Fukala Daniel) - 1:1
21:03 - Wróbel Martin (Gąsior Michal) - 2:1
23:11 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Jerzy) - 3:1
31:20 - Wawrzyk Jiří (Gąsior Michal) - 4:1
32:25 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 5:1
33:23 - 3D Team - 5:2
35:00 - 3D Team - 5:3
38:07 - Gąsior Jerzy (Gąsior Michal) - 6:3
42:15 - 3D Team - 6:4
42:54 - 3D Team - 6:5

Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Wróbel (O), Daniel Witosz (O) - Pavel Blus (O), Vojtěch Feber (O)

Michal Gąsior (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Jerzy Gąsior (Ú) - Marek Kožusznik (Ú), Viktor Kubala (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)