14.12.2014 - MFL - Florbal Stonava - 3D Team 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Zápas očima zraněného Jiřího Wawrzyka:

Neděle, den nic nedělání, a tak proč nejet fandit borcům ze Stonavy ve složitém souboji! Něco po poledni a volá kapitán. "Tak co, jedeš fandit?" Odpovídám mu, no jasně, jedu koučovat zápas 6. kola s obávaným soupeřem 3D teamem. Něco po páté mě nabere formace druhého útoku bratří Gąsiorových a jedeme se poprat o tři body. Vstup do šatny s tajným heslem "vyhrajeme", byl vcelku optimistický :D. Věřil jsem ale, že dokážeme podat slušný výsledek a bojovat o každý bod, premiérově s trenérem na lavičce.

První třetina toho příliš nepřinesla, důsledně bráníme a z brejků se snažíme překvapit soupeře, který je na dnešní zápas připraven a má velmi dobře nastudovanou naší taktiku :D. Bohužel pro nás přišla příležitost hostí, kteří se jí chopili a prohrávali jsme 1:0. Tímto výsledkem také skončila první třetina. Nic se neděje, jedeme dál, snažím se povzbudit chlapy!

Na to borci ve druhé třetině odpověděli důrazem před brankou. Konkrétně Janko, vybojoval míček, nahrál na malé brankoviště Kožovi a hned byl důvod k radosti 1:1. Výměna stran a komplikace. Neznalost pravidel neomlouvá, pantomima rozhodčího s rukou nahoře a píšťalka přerušuje naše snažení. Marty už sedí na trestné za hru na zemi. Oslabení ubráněno poctivě. Snažil jsem se své role chopit a hnát Stonavu do zakončení a neustálé střelby na bránu. Pozice kouče opravdu není tak snadná, jak se zdá a nervy to jsou ještě větší, když do utkání nemůžete aktivně zasáhnout :D. Další fík v naší bráně a konec třetiny. Stav 3:1 pro 3D. Po dvou třetinách máme nepříznivý stav, beru strategickou tabulku a snažím se vylíčit zahrání standardní situace před bránou. Chlapi přikývli, jako že to teda zkusíme a šli jsme na třetí třetinu.

Začali jsme více napadat a to přineslo ovoce. Michal důrazem před brankou získal špatnou rozehrávku 3D teamu a z první vymetl růžek hostujících. Sice jsme stále prohrávali, ale jsme o krůček blíž k nějakému bodu! To naše sebevědomí pozvedlo a hráli jsme agresivněji. Inkasovaná branka však soupeře nezaskočila a chvíli na to jsme dostali gól z povedeného protiútoku na 4:2. Ačkoli Fukis v bráně dělal, co mohl, na tuto umístěnou střelu nedosáhl. Pak ještě dorazila na scénu zmiňována standardka, která dle soupeře nebyla v souladu s pravidly. Přesto po menší úpravě rozestavení Kóžo napálil brankáře do ramene. Nic méně branka už nepadla. Zápas tak skončil se stejným výsledkem a my jeli domů bez bodu. Nedá se nic dělat, o to víc musíme zabrat příště! :-)

 

Statistika zápasu:
06:25 - 3D Team - 0:1
15:28 - Kožusznik Marek (Ćmok Jan) - 1:1
19:46 - 3D Team - 1:2
28:27 - 3D Team - 1:3
33:50 - Gąsior Michal (bez asistence) - 2:3
36:20 - 3D Team - 2:4

Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

 

Sestava týmu:

Daniel Fukala (B)

Martin Wróbel (O), Michal Kozieł (O) - Pavel Blus (O), Adam Nalewajka (O)

Marek Kožusznik (Ú), Jan Ćmok (Ú), Jakub Dobrovolný (Ú) - Michal Gąsior (Ú), Jerzy Gąsior (Ú), Adam Gabzdyl (Ú)