11.1.2013 - Bílý tým - Černý tým 7:7 (0:2, 1:1, 4:3, 2:1)

Zimní čas přináší nemoci, musíme tak počítat s menší účastí našich borců. Bílým chyběl gólman a jeden hráč. Místo mezi tyčemi tak po čase zase zaujal Dalibor Tůma. Horší situace byla u černých. Absence pěti hráčů si vyžádala výpomoc rivala, tentokrát Michala Gąsiora. Navíc přišel příležitostný hráč Radek Böhm.

Zápas začal ve vlažnějším tempu a více ze hry měli bílí, prosazovali se však černí. V 8. minutě Radomír Byrtus pohotově zužitkoval přihrávku Jiřího Wawrzyka a černí se ujali vedení 0:1. V 15. minutě se v závaru nejlépe zorientoval Gąsior a černí vedli 0:2.

Na začátku druhé čtvrtiny Ondřej Kus získal míček a přes stínícího Adama Nalewajku dal první branku bílých - 1:2. Další branka padla až ve 37. minutě. Nalewajka vyčíhl nepřesnou přihrávku Stanislava Michalce a slalomem hodným Alberta Tomby se dostal ke střele, kterou překvapil gólmana bílých - 1:3.

Dvě minuty po začátku třetí třetiny zvýšili černí na 1:4. Spolupráci obránců Nalewajky Böhmem  zakončil tečí pod víko Gąsior. Bílé do zápasu dostala kuriózní situace. Na hřišti se objevil druhý míček. Černí se ho snažili vyhodit za mantinel, ale to se jim nedařilo. Bílí naopak hráli dál a vzniklé mezery v obraně využil Marek Kožusznik ke snížení na 2:4. Za další dvě minuty Kožusznik krásně uvolnil Tomáše Neuwirtha, který si pohrál s obráncem a zavěsil - 3:4. Vyrovnáno bylo ve 49. minutě. Kožusznikovu střelu dorazil do brány Kus - 4:4. Obrat dokončil svým třetím gólem v zápase opět Kus, který sám před bránou neměl problém prostřelit Daniela Fukalu - 5:4. Černí se ze šoku otřepali rychle. V 54. minutě zavelel k útoku Nalewajka. Jeho střela se odrazila od tyče do brankářových zad a volný míček doklepl do sítě  Böhm . I přes jeho postavení v brankovišti branka platila a bylo opět srovnáno - 5:5. V 58. minutě si černí vzali vedení zpět. Radomír Byrtus získal míček a pohotovou střelou dál gól na 5:6.

Čtvrtá čtvrtina přinesla další obrat. Bílí útočili a v 66. minutě se dočkali zasloužené odměny. Po střele Kuse, která se odrazila od tyčky, byl u míčku nejrychleji Kožusznik, který pod bezmocným brankářem srovnal na 6:6. Vedení bílým přinesla hned následující akce. Dnes opět výborně hrající Kožusznik zavezl míček za bránu, odkud našel před bránou volného Neuwirtha. Ten z otočky napálil míček do brány - 7:6. Bílí měli dost šancí na zvýšení náskoku, ale proti byl Fukala, který úžasnými zákroky dával černým naději na srovnání. I stalo se. V 74. minutě Adam Gabzdyl po nahrávce Gąsiora našel skulinku v postoji gólmana - 7:7. Do konce zápasu mohly vedení strhnout oba týmy, gólmani se však odmítali pokazit své statistiky.

Dnešní zápas byl v režii bílých. Jejich kombinace nekončily gólem často jen díky zákrokům Fukaly. Černí měli problém s pohybem, cestu ke gólům si však nakonec našli i díky útočným výpadům obránců. Brankář Tůma i přes některé nejisté zákroky zachytal dobře a nedovolil černým vícekrát skórovat.

 

Statistika zápasu:
07:47 - Byrtus Radomír (Wawrzyk Jiří) - 0:1
14:53 - Gąsior Michal (Feber Vojtěch) - 0:2
21:30 - Kus Ondřej (bez asistence) - 1:2
36:45 - Nalewajka Adam (bez asistence) - 1:3
41:52 - Gąsior Michal ( Böhm Radek ) - 1:4
42:40 - Kožusznik Marek (Blus Pavel) - 2:4
44:38 - Neuwirth Tomáš (Kožusznik Marek) - 3:4
48:31 - Kus Ondřej (Kožusznik Marek) - 4:4
51:40 - Kus Ondřej (Neuwirth Tomáš) - 5:4
53:01 - Böhm Radek (Nalewajka Adam) - 5:5
57:51 - Byrtus Radomír (bez asistence) - 5:6
65:30 - Kožusznik Marek (Kus Ondřej) - 6:6
66:24 - Neuwirth Tomáš (Kožusznik Marek) - 7:6
73:10 - Gabzdyl Adam (G
ąsior Michal) - 7:7

 

Bílý tým:

Dalibor Tůma (B) - Aleš Daněk (O), Richard Wagner (O), Pavel Blus (O) - Ondřej Kus (Ú), Tomáš Neuwirth (Ú), Marek Kožusznik (Ú), Stanislav Michalec (Ú)

Černý tým:

Daniel Fukala (B) - Adam Nalewajka (O), Vojtěch Feber (O), Radek Böhm (O) - Adam Gabzdyl (Ú), Jiří Wawrzyk (Ú), Radomír Byrtus (Ú), Michal Gąsior (Ú)